Fotballtips: forstå hvordan odds betting fungerer

by admin

Det er vanskelig å bli en seriøs oddsspiller hvis man fortsatt går rundt i mørket når det gjelder å forstå hvordan odds fungerer. For å plassere en innsats med noe som helst håp om gevinst, er det avgjørende å vite om de viktigste typene odds, forstå dem og fremfor alt, hvordan du bruker dem på riktig måte. Uten denne kunnskapen, er det vanskelig å bli noe mer enn en inaktiv oddsspiller som kaster bort pengene på samme måte som man fordriver tiden en kveld på puben. Heldigvis er det enkelt å forstå hvordan de tre hovedtypene odds fungerer og brukes. Bli med oss videre!

De 3 mest brukte typene odds

  • Engelsk odds
  • Desimal odds (europeisk)
  • Amerikansk odds

De tre hovedtypene av odds som du vil se når du plasserer en innsats, er engelsk odds, desimal odds (europeisk) og amerikansk odds. Uansett hvor du spiller og hvilken idrett du satser på, vil du jevnlig støte på disse odds typene, og bør derfor være komfortabel med å veksle mellom dem. En god forståelse av odds vil gjøre det lettere for deg å sammenligne innsatser, satse på en smart måte, og forhåpentligvis gå hjem med noen ekstra kroner i lomma.

Les mer om odds betting og norsk mobil casino.

Desimal odds

Desimal oddsen (europeisk odds) er den mest brukte odds typen. Denne typen odds blir tilbudt av nesten alle bookmakere over hele verden. Det å forstå betting odds med et desimal odds system er enkelt. Desimal oddsen sier klart fra om hvor mye penger du vil tjene på en innsats på en 1 enhet. Merk deg at 1 enhet kan bety 1, 10 eller 100 – bare sjekk for å være sikker på at du vet hvilken innsatspreferanse bookmakeren bruker. De fleste desimal odds går opp til 2 desimaler for større nøyaktighet av oddsen. Det er verdt å huske at desimal oddsen også omfatter tilbakebetaing av enhets innsatsen. Så, for eksempel, en desimal odds på 3,00 gir tilbake 300 kr som er en profitt på 200 kr og 100 kr i retur innsats.

Clipboard01

Engelsk odds

Den neste typen odds som tilbys er engelsk odds. Engelsk odds er den mest brukte odds typen av britiske bookmakere. Denne typen odds følger den samme basis som desimal oddsen i det at den bruker 1 som en enhets innsats. Men, i motsetning til desimal oddsen har den også en annen betydning. Engelsk odds forteller spilleren om hvor mye av gevinsten som tilbakebetales fra en 1 enhets innsats, i motsetning til hvor mye som totalt tilbakebetales fra en 1 enhetsinnsats. Et tilbud om en 2/1 engelsk odds vil tilbakebetale to ganger per enhets innsats. Med en engelsk odds på 5/1, vil oddsspilleren få tilbakebetalt fem ganger per enhets innsats. Hvis en enhets innsats er på 100 kr, får spilleren altså tilbakebetalt 500 kr.

Amerikansk odds

Den tredje og siste typen av de mest brukte typene odds er amerikansk odds. Denne er helt forskjellig fra de to andre typene. Amerikansk odds er basert på en 100 innsats, og beskriver et positivt eller negativt utfall. Hvis utfallet er positivt, forteller den hvor mye du vil få i gevinst på en 100-innsats. Hvis utfallet er negativt, forteller den hvor stor en innsats må bli for å gjøre 100 på innsatsen.

Oddsbomben

Hva med å spille på Oddsbomben? Dette er et spill fra Norsk Tipping. Her skal du tippe hva resultatet i flere fotballkamper blir (antall mål til hvert lag). For å få premie, kreves det at du har tippet riktig på alle kampene. Spillet består av tre fotballkamper, og to kamper for ishockey og håndball.

Tippetips for Arsenal mot West Ham

by admin

Arsenal og West Ham United skal spille i en ekte London-derby i den første runden av 2015/2016 kampanje i Premier League. I en kamp som dette kan vi forvente alt å skje.

Historien viser at i de siste 29 kampene mellom disse to, Arsenal har vunnet 20 ganger, 5 kamper sluttet på uavgjort og bare fire kamper var vant fra West Ham. Det er enda mer viktigere å note at i de siste 14 kampene på Arsenals stadion – 11 sluttet med en seire for Arsenal, en kamp endte med uavgjort og bare 2 endte med en seire for gjestene.

Arsenal er et lag som har ambisjoner til å vinne Premier League i år. Hvis det skje, det skal slutte en lang periode uten en seire i det sterkeste mesterskapet i verden.

Arsene Wenger har gjort et meget sterkt lag i de siste årene. Det var tida når de beste spillerne i Arsenal ble solgt til andre lag, med dette kan ikke skje nå. Arsenal har penger å bruke og de har allerede betalt beløpene på det nye stadionet deres. Det er let å se at Arsenal’s midtbane spillerne er mellom de beste i ligaen: Jack Wilshere, Aaron Ramsey, Cazorla, Mesut Özil er mer enn greit.

West Ham har på midtbanen Mark Noble og Kevin Nolan. Både er erfarne spillerne og vet hva må de gjøre til å stoppe Arsenal spillerne. West Ham har Andy Carroll og Diafra Sakho i angrepet, men det er ikke lett å tenke at Slaven Bilic skal prøve å spille på en angripende stil på Emirates.

Arsene Wenger har Theo Walcott, Olivier Giroud og Danny Welbeck i angrepet. De har også Chamberlain og Alexis Sanchez som skal være veldig farlig for forsvarene av West Ham.

Bookmakerne som Bet-at-home, Bet365, Bwin, William Hill, Betfair gir sterk fordel for Arsenal. Det er klart at alt annet enn en hjemme seire skulle bli en sterk overraskelse.

Tippetips for Manchester United mot Tottenham

by admin

Manchester United venter for Tottenham i kanskje den mest interessante kampen i den første runden av den engelske Premier League. United skal prøve å starte mesterskapet med en seier, mens for Tottenham alt annet enn tap skulle være mer enn greit i denne svært vanskelige første runde kampen.

Hva slags odds gir bookmakere for denne kampen? De høyeste oddsen for en hjemmeseier er foreslått av Betway – de gir 1,72. 5,44 er den høyeste oddsen for en borte seier. Dette kommer fra Pinnacle.

Det beste kan vi ha for en uavgjort i kampen mellom disse to lagene kommer fra Coral, Ladbrokes, Sportingbet og Pinnacle. De gir odds av 4 for kampen å slutte uten en vinner.

Hvis vi satser på Under og Over 2,5 mål er Pinnacle igjen med det beste tilbudet. De gir odds på 1,9 for en Over og 2 for en Under. Dette er en av de laveste marginene for denne kampen, noe som for sikkert må være interessante for de som skal spille på denne kamp.

I fjor, United startet sesongen med et tap med 1:2 fra Swansea, mens Tottenham vant borte mot West Ham med 0:1. For et år siden var United laget sammensatt av mange nye spillere som ikke hadde spilt nok, mens Tottenham spilte med laget sitt fra i fjor med noen nye tilsette i troppen. Er det mulig i starten av de to lagene fra forrige sesong å gjenta en gang til. Er det mulig United til å mislykkes i å vinne sin åpningskamp i Premier League?

Oddsen for dette å skje er mer enn god og en kombinert innsats av en borte seier for Spurs uten uavgjort er 2,15, noe som tilsvarer 46% sjanse til å skje. Dette virker som en nok rimelig innsats, men med små penger, fordi risikoen er for stor.

Som andre betting prediksjoner for denne kampen, kan vi tilby dere en under 2,5 mål scoret av begge lagene. Årsakene til dette er problemene i angrepet, som begge lagene har. Dette ble demonstrert i pre-season treningskamper spilt av Manchester United og Tottenham, hvor begge lagene var ikke særlig overbevisende i angrepet.

Tips for Langoddsen – Arsenal mot Chelsea

by admin

Arsenal og Chelsea skal spile den første kampen i fotballsesongen i England. Det skal være en kamp for 2015 FA Community Shield. Dette er en tradisjonell kamp hvor spiller championen og vinneren av FA-cupen fra forrige sesongen.
Chelsea skal komme ut for å vinne kampen, selv om tradisjonen sier at laget som vinner cupen kan ikke vinne Premier ligaen på slutten av sesongen. For Arsenal og Arsene Wenger denne kampen er en annen stor mulighet til å ta så mye ønsket seier over Chelsea av Jose Mourinho. Det er derfor vi venter kampen for 2015 FA Community Shield som en kamp som skal være en skikkelig tøff kamp mellom to lag som er blant de sterkeste i verden.

Hva gir bookies for denne kampen? Bet365 plassert Chelsea som en favoritt i kampen, som de tilbyr for deres seier i ordinær tid odds på 2,37. En mulig uavgjort i ordinær spilletid, er anslått til 3,4, mens sjansene for Arsenal til å vinne en annen trofeet etter 90 minutter er anslått til 2,87. I mål markedene, Bet365 tilbyr koeffisient på 1.95 for mer enn 2,5 mål scoret av begge lagene og 1,85 for under 2,5 mål.

Men for meg de mest interessante mulighetene for en innsats er for resultatet etter den første omgangen. Bet365 forslag til Chelsea for å lede etter de første 45 minuttene er 3, mens oddsen for Arsenal å være i ledelsen etter den første omgangen er 3.4.

Forslaget fra bookmakeren for en uavgjort etter den første delen er 2,2, noe som virker for meg som et godt alternativ for en innsats. Hvorfor tror jeg det? For det første, tradisjonelt begge lagene scorer de fleste av sine mål i den andre omgangen. Videre, i de viktige kampene Jose Mourinho bruker litt mer defensive plan som ikke involverer rasende angrep fra det første minuttet. For det tredje, har vi det faktum at Arsenal med Petr Cech som keeper, Beyerin, Mertezaker, Koshchielni og Montreal i forsvarslinjen og Francis Coquelin som var fantastisk forrige sesong ser virkelig solid i forsvar.

Alt dette gir oss et hint om en kamp uten mange mål og det er derfor min betting prediksjon er for en uavgjort etter de første 45 minuttene av kampen. Dette med odds på 2,2, foreslått av Bet365 ser ut som en virkelig god og verdig innsats.