Fotballtips: forstå hvordan odds betting fungerer

by admin

Det er vanskelig å bli en seriøs oddsspiller hvis man fortsatt går rundt i mørket når det gjelder å forstå hvordan odds fungerer. For å plassere en innsats med noe som helst håp om gevinst, er det avgjørende å vite om de viktigste typene odds, forstå dem og fremfor alt, hvordan du bruker dem på riktig måte. Uten denne kunnskapen, er det vanskelig å bli noe mer enn en inaktiv oddsspiller som kaster bort pengene på samme måte som man fordriver tiden en kveld på puben. Heldigvis er det enkelt å forstå hvordan de tre hovedtypene odds fungerer og brukes. Bli med oss videre!

De 3 mest brukte typene odds

  • Engelsk odds
  • Desimal odds (europeisk)
  • Amerikansk odds

De tre hovedtypene av odds som du vil se når du plasserer en innsats, er engelsk odds, desimal odds (europeisk) og amerikansk odds. Uansett hvor du spiller og hvilken idrett du satser på, vil du jevnlig støte på disse odds typene, og bør derfor være komfortabel med å veksle mellom dem. En god forståelse av odds vil gjøre det lettere for deg å sammenligne innsatser, satse på en smart måte, og forhåpentligvis gå hjem med noen ekstra kroner i lomma.

Les mer om odds betting og norsk mobil casino.

Desimal odds

Desimal oddsen (europeisk odds) er den mest brukte odds typen. Denne typen odds blir tilbudt av nesten alle bookmakere over hele verden. Det å forstå betting odds med et desimal odds system er enkelt. Desimal oddsen sier klart fra om hvor mye penger du vil tjene på en innsats på en 1 enhet. Merk deg at 1 enhet kan bety 1, 10 eller 100 – bare sjekk for å være sikker på at du vet hvilken innsatspreferanse bookmakeren bruker. De fleste desimal odds går opp til 2 desimaler for større nøyaktighet av oddsen. Det er verdt å huske at desimal oddsen også omfatter tilbakebetaing av enhets innsatsen. Så, for eksempel, en desimal odds på 3,00 gir tilbake 300 kr som er en profitt på 200 kr og 100 kr i retur innsats.

Clipboard01

Engelsk odds

Den neste typen odds som tilbys er engelsk odds. Engelsk odds er den mest brukte odds typen av britiske bookmakere. Denne typen odds følger den samme basis som desimal oddsen i det at den bruker 1 som en enhets innsats. Men, i motsetning til desimal oddsen har den også en annen betydning. Engelsk odds forteller spilleren om hvor mye av gevinsten som tilbakebetales fra en 1 enhets innsats, i motsetning til hvor mye som totalt tilbakebetales fra en 1 enhetsinnsats. Et tilbud om en 2/1 engelsk odds vil tilbakebetale to ganger per enhets innsats. Med en engelsk odds på 5/1, vil oddsspilleren få tilbakebetalt fem ganger per enhets innsats. Hvis en enhets innsats er på 100 kr, får spilleren altså tilbakebetalt 500 kr.

Amerikansk odds

Den tredje og siste typen av de mest brukte typene odds er amerikansk odds. Denne er helt forskjellig fra de to andre typene. Amerikansk odds er basert på en 100 innsats, og beskriver et positivt eller negativt utfall. Hvis utfallet er positivt, forteller den hvor mye du vil få i gevinst på en 100-innsats. Hvis utfallet er negativt, forteller den hvor stor en innsats må bli for å gjøre 100 på innsatsen.

Oddsbomben

Hva med å spille på Oddsbomben? Dette er et spill fra Norsk Tipping. Her skal du tippe hva resultatet i flere fotballkamper blir (antall mål til hvert lag). For å få premie, kreves det at du har tippet riktig på alle kampene. Spillet består av tre fotballkamper, og to kamper for ishockey og håndball.